Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dating skal få flygtninge i arbejde

Kommuner tænker kreativt for at få flygtninge i arbejde, men det er endnu uvist om indsatsen virker.

København: Kommunerne vil have flygtninge i arbejde så hurtigt som muligt, og derfor er flere af dem klar til at prøve nye, kreative metoder, og seneste bud på hvordan nytilkomne i Danmark får et job, er speeddating.

Det fortæller Uffe Jensen (V), der er borgmester i Odder Kommune, hvor der mandag arrangeres det første datingarrangement for arbejdsgivere og jobparate flygtninge.

- Odder viste sig at være den tredjedårligste kommune til at få flygtninge i arbejde, så vi besluttede, at der skulle ske noget, siger Uffe Jensen.

40 flygtninge og 20 virksomheder deltager i arrangementet, der har til formål, at få deltagerne til at snakke job- og praktikmuligheder på kryds og tværs. Og modsat mange andre dates, så bliver der ikke set skævt til deltagerne, hvis de går hjem med nogen, efter første date.

- Arrangementet skal bryde isen, fordi det bliver mere som at være til jobsamtale. Så får flygtningen bedre mulighed for at præsentere sig selv og sine kompetencer.

Også Roskilde Kommune har forsøgt sig med andre metoder. I februar blev der afholdt jobmatch, hvor flygtninge uden papir på deres uddannelse kunne fremvise deres evner for forskellige firmaer.

Stemningen omkring projektet var god, men borgmester Joy Mogensen (S) fortæller, at det er svært at vurdere effekten. Der var nemlig kun 30 virksomheder af flere tusinde inviterede, der mødte op.

- Jeg kan endnu ikke sige, om vi har fået flere flygtninge i arbejde, for vi mangler stadig, at erhvervslivet for alvor melder sig på banen. Men nu har vi skabt en kontakt, og det hjælper til at holde motivationen oppe, siger han.

Trods de manglende beviser for, at den direkte kontakt har en effekt, så bifaldes kommunernes idéer af Dansk Flygtningehjælps integrationschef, Anette Christoffersen.

- Det er altid en god idé at sætte flygtningenes eget initiativ i centrum. De får en reel mulighed for at se hinanden an, når de mødes direkte, uden der er en kommunal mellemmand, siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.