Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansksindet overborgmester tabte valget i Flensborg

Simon Faber må overlade nøglerne til borgmesterkontoret i Flensborg til Simone Lange.

Flensborgs dansksindede overborgmester, Simon Faber, her sammen med prins Joachim, må nu overlade borgmesterkontoret til Simone Lange. (arkivfoto) Scanpix/Povl Klavsen
Flensborgs dansksindede overborgmester, Simon Faber, her sammen med prins Joachim, må nu overlade borgmesterkontoret til Simone Lange. (arkivfoto) Scanpix/Povl Klavsen

Flensborg. Simon Faber fra Sydslesvigsk Vælgerforening må nøjes med en enkelt valgperiode som overborgmester i Flensborg, skriver Flensborg Avis.

Ved søndagens valg tabte den dansksindede borgmester til udfordreren, Simone Lange, der var opstillet af en utraditionel koalition bestående af De Grønne, SPD og CDU.

Den kommende kvindelige overborgmester fik godt 51 procent af stemmerne, mens Simon Faber måtte nøjes med under 23 procent.

Valgdeltagelsen var 31 procent, og selv om det lyder af lidt, var det næsten fire procentpoint mere end ved det foregående valg.

Med mere end 50 procent af stemmerne vandt Simone Lange således allerede i første valgrunde.

Det var på forhånd ventet, at de to kandidater med flest stemmer skulle ud i en anden valgrunde om to uger, da der var hele fire kandidater til overborgmestervalget. Men Simone Lange gjorde kort proces og vandt allerede i første runde, skriver Flensborg Avis.

Simon Faber, der er dansk gift, er født i Flensborg af tyske forældre, der dog valgte at sende ham i dansk skole. Siden har han også studeret i Danmark og arbejdet som konsulent for det danske mindretal.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.