Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskernes privatøkonomi er solid

En ny rapport viser, at danskernes privatøkonomi er solid og kan klare store rentestigninger.

En undersøgelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet viser ifølge Jyllands-Posten, at kun cirka fem procent af husholdningerne i dag er så pressede, at de kan få svært ved at klare sig, når renten stiger.

Realkreditsektoren frikendes dermed for årelange beskyldninger om at have lånt for mange penge ud til de svageste husholdninger under opturen på boligmarkedet.

Undersøgelsens konklusioner dæmper frygten for, at pludselige rentestigninger vil udløse en række tvangsauktioner, som kan trække hele den finansielle sektor med sig.

- Undersøgelsen bekræfter, at der ikke er lig gemt i skabet i realkreditsektoren, siger Morten Skak, professor i boligøkonomi på Syddansk Universitet til Jyllands-Posten.

- Man har været nervøs for de forgældede danske husholdninger, men selvom gældsætningen er høj, så er den fordelt på en sådan måde, at det ikke på alvorlig vis bringer hele udlånssystemet og ikke mindst realkreditten i fare, fortsætter han.

Morten Skak mener, at analysen ikke vil få den store betydning for landets banker og realkreditinstitutter her og nu, fordi de finansielle markeder i forvejen har stor tillid til den danske økonomi.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.