Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne: Ytringsfriheden er ikke truet

På trods af terrorangrebene i Paris mener de fleste danskere, at ytringsfriheden ikke er truet. Formand for Trykkefrihedsselskabet vurderer, det er fordi, det for længst er gået op for danskerne, at der er i dag er en stor trussel mod det frie ord.

Over halvdelen af danskerne mener ikke, at ytringsfriheden i Danmark er truet efter terrorhandlingerne i Paris. Det skriver Jyllands-Posten, som har fået analyseinstituttet Wilke til at måle danskernes holdning til ytringsfrihed.

52,5 procent af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at de ikke mener, at der er en trussel mod ytringsfriheden, mens 41,7 procent mener, at ytringsfriheden er under pres. Af dem mener 9 ud af 10, at truslen kommer fra islamisk terrorisme.

Tallene vidner dog alligevel om, at danskernes holdning er stort set uændret trods terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Tilbage i 2013 viste en måling nemlig, at 53 procent ikke mente, at ytringsfrihedens var truet, hvilket kun er en forskel på 0,5 procentpoint.

Formand for Trykkefrihedsselskabet mener dog, at resultatet skal ses som et udtryk for, at det for længst er gået op danskerne, at der i dag er en stor trussel mod det frie ord.

»Vi har jo haft et utal af terrorforsøg i Danmark rettet mod både Jyllands-Posten, Kurt Westergaard og Lars Hedegaard. Det har for længst åbnet folks øjne for, at det her er gravalvorligt, og jeg tror, at folk tænker om angrebet på Charlie Hebdo, at det er mere af det samme,« siger Katrine Winkel Holm til avisen.

Formanden for Folketinget, Mogens Lykketoft (S), er dog glad for målingens resultat.

»Det er afgørende, hvad folk mener: De føler ikke, at ytringsfriheden er truet, og derfor vil de altså heller ikke lægge bånd på sig selv i forhold til at få deres meninger frem,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.