Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne valfarter til fitness i foreningerne

Foreningsbaserede fitnesscentre åbner på stribe, så antallet er femdoblet siden 2008. Nu er konceptet for alvor nået til storbyerne.

I 2012 åbnede 16 nye foreningsbaserede fitnesscentre i Danmark. Dermed findes der 80 centre på landsplan mod 16 i 2008.

- 2012 har været et fantastisk år for Foreningsfitness, og vi oplever en meget stor interesse fra foreninger, der er interesserede i at søsætte et foreningsfitnesscenter, siger Ruben Lundtoft til Berlingske Nyhedsbureau.

Han er direktør for Foreningsfitness, som idrætsorganisationerne DIF og DGI står bag. Foreningsfitness hjælper blandt andet foreningerne med rådgivning og økonomi til at etablere et center.

Ud over de 16 centre, som så dagens lys i 2012, har man været i dialog med yderligere 53 foreninger, som overvejer muligheden for at satse på fitness.

- Fitness og især foreningsfitness dækker et behov, som foreningerne har for at kunne tilbyde et fleksibelt og individuelt idrætstilbud. Et tilbud, hvor folk kan komme, når de har lyst. Her kan folk, der ikke kan gribe en håndbold eller ramme en fjerbold, være med, fordi der laves et individuelt træningsprogram, siger han.

Kasper Lund Kirkegaard, DIFs forskningsansvarlige analytiker, har skrevet ph.d.-afhandlingen »Fitnesskultur.dk«. I den konstateres det, at aldersspredningen i de foreningsbaserede fitnesscentre er langt større end i de kommercielle centre.

- Foreningsfitnesscentre er ikke helt så strømlinede som de mere ungdomsprægede træningsmiljøer i de store kommercielle fitnesskæder. Træningsmiljøerne i fitnessforeningerne er samtidig mere uformelle, og de sociale relationer mellem de mange medlemmer afspejler sig i en højere tilfredshed på en lang række områder, siger han til nyhedsbrevet DIF Opinion.

Han mener ikke, at foreningsfitness er en decideret konkurrent til den kommercielle fitness.

- Man kan med god ret sige, at de to organisationsformer supplerer hinanden mere, end de i realiteten konkurrerer, siger han.

Ruben Lundtoft glæder sig over, at foreningsfitness for alvor har fået fat i storbyerne.

- Vi startede oprindeligt i de mindre områder, men selv i storbyerne rammer vi en målgruppe, som den kommercielle fitness ikke får fat i. Undersøgelser viser, at mange af de personer, som benytter foreningsfitness, ikke har dyrket nogen form for idræt før, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.