Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne: Tag pengene fra Alexandra

Danskernes dom over grevinde Alexandra er hård: Hun skal give afkald på sin livslange årpenge-ordning, der i år giver hende 2,3 millioner kroner uden at hun skal yde noget til gengæld

En smilende grevinde Alexandra sammen med sin mand Martin Jørgensen på den røde løber til Dronning Margrethes 75 års fødeselsdag i Århus i onsdags. Står det til danskerne skal grevinden give afkald på sine årpenge.
En smilende grevinde Alexandra sammen med sin mand Martin Jørgensen på den røde løber til Dronning Margrethes 75 års fødeselsdag i Århus i onsdags. Står det til danskerne skal grevinden give afkald på sine årpenge.

Hvis det står til danskerne, så skal Alexandra til at arbejde og tjene sine egne penge istedet for at modtage den livslange årpenge-ydelse, som i år giver grevinden 2,3 mio. kroner uden at hun skal arbejde for dem.

Det fremgår af en undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for BT, hvor 1046 danskere er blevet spurgt om deres holdning til grevinden.

I alt mener 79,2 procent af danskerne, at grevinde Alexandra skal have frataget sine årpenge - enten med det samme eller over en årrække.

Kun 12,6 procent af befolkningen mener, at hun skal beholde dem.

Årpengene har Alexandra fået siden skilsmissen med Joachim i 2004, hvor hun fik sin egen post på finansloven, som skulle sikre hende ‘et værdigt liv’ uden Joachim ved hendes side. Oven i hatten fik hun også et hus af Joachim til 7,25 millioner kroner på Østerbro i København.

Den opsigtsvækkende Gallup-måling understreger den skepsis, der er i befolkningen over, at grevinde Alexandra hvert år modtager millioner af kroner uden at have officielle pligter for kongehuset.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.