Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne slipper for nedbør på en vindstille valgdag

Det bliver tørt og vindstille, når der tirsdag stemmes til kommunal- og regionsvalget.

Det bliver tørt og vindstille, når der tirsdag stemmes til kommunal- og regionsvalget.
Det bliver tørt og vindstille, når der tirsdag stemmes til kommunal- og regionsvalget.

Det danske vejr giver ikke umiddelbart anledning til at blive væk fra tirsdagens valg til kommunalbestyrelser og regionsråd.

Tirsdag bliver således en vindstille dag stort set uden nedbør og med temperaturer lidt over frysepunktet. Det oplyser vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Anja Bodholdt.

»Det gælder generelt for hele landet, at det holder tørt tirsdag. Langt de fleste vil opleve, at det er tørvejr,« siger Anja Bodholdt.

»Der kan komme lidt smådryp i den sydligste del af landet og i Nordjylland og Nordsjælland, men det er virkelig i småtingsafdelingen,« lyder det.

Dermed er der altså ikke stor sandsynlighed for, at valgkortet bliver vådt på vej til stemmeboksen. Og der er heller ikke stor risiko for, at kortet blæser ud af hænderne på landets vælgere.

»Der kommer stort set ikke nogen vind,« siger Anja Bodholdt.

Valgstederne åbner rundt om i landet tirsdag morgen, og her vil temperaturen ligge lige omkring frysepunktet.

»I den centrale og nordlige del af Jylland er man lidt under frysepunktet, mens man er lidt over i den sydlige del. På Fyn og Lolland og Falster ligger vi på plusgrader, og på Sjælland ligger vi lige under eller på frysepunktet.«

»I løbet af dagen stiger temperaturen, så vi kommer til at ligge mellem en og seks grader,« lyder forudsigelsen fra DMI.

Og nedbøren bliver altså formentlig væk på valgdagen, men det samme gør solen, og derfor er der en overskyet dag i vente, forudser DMI.

Valgstederne åbner klokken 08.00 tirsdag og lukker klokken 20.00.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.