Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne siger nej til børnebilleder på Facebook

Et flertal af danskerne mener, at man ikke bør dele billeder af børn på facebook. Børnerådet advarer mod, at man ukritisk lægger billeder af sine børn på nettet.

Vi har vist alle en ven eller to på Facebook, der fra tid til anden lægger billeder op på de sociale medier af sit barn. Men er det i orden?

»Nej« siger flertallet i en ny undersøgelse, som metroxpress har fået foretaget af YouGov. Per Larsen, der er formand fra Børnerådet, advarer generelt folk om ukritisk at smide billeder ud på nettet af børn.

»Der er mange, der lægger billeder af deres børn på nettet i begejstring. Det kan betyde, at børnene på et tidspunkt bliver konfronteret med noget, de ikke har lyst til. Det kan give grobund for en god gang mobning, der kan skade dit barns psyke,« siger Per Larsen.

Han forklarer også, at der er mange triste erfaringer med billeder, der bliver spredt ud i verden med rund hånd, og som bliver misbrugt.

»Vi har lige haft en sag oppe i Norge, hvor man i pædofile kredse har siddet og savlet over billeder fra svømmehaller,« siger Per Larsen.

Som en god tommelfingerregel foreslår han, at du kun lægger billedet på nettet, hvis det kan klare at komme på forsiden af en dansk avis.

»Spørg dig selv om, om billedet kan klare at komme i andres hænder. Hvis dit barn er modent nok, cirka fem til seks år, skal du helst cleare billederne med barnet,« siger Per Larsen.

Han mener generelt, at det slår sløjt til i Danmark med den digitale dannelse.

»Mange folk er ikke bevidste om, hvor uregerligt internettet er,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.