Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne går på arbejde for at gøre en forskel

En ny kortlægning viser, at det ikke er lønnen, men derimod følelsen af at gøre en forskel, der giver danskerne lyst til at arbejde.

Det er ikke den månedlige lønseddel, der giver danskerne arbejdsglæde. Det er derimod følelsen af at være til gavn og glæde, der får os til at stå ud af sengen og tage på arbejde hver dag.

Det er resultatet af en stor kortlægning, som Institut for Lykkeforskning og den kristelige fagbevægelse Krifa står bag, skriver Politiken.

Kortlægningen er lavet på baggrund af besvarelser fra mere end 2.500 danskere, der er blevet spurgt om, hvad der giver dem lyst til at arbejde.

Direktør for Institut for Lykkeforskning Meik Wiking er ikke så overrasket over kortlægningens resultat.

»Som menneske er det nok helt grundlæggende, at vi gerne vil have mening med det, vi laver, og arbejde for det gode. Arbejde giver jo også identitet til os som personer. Det er ganske almindeligt at få spørgsmålet »Hvad laver du?« meget tidligt i en samtale med en person, som man ikke kender i forvejen,« siger han til Politiken.

Han påpeger, at et tidligere studie har vist, at der skal meget store lønstigninger til, før folk får lyst til at skifte job på grund af lønnen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.