Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne: Forskel mellem rig og fattig er for stor

Et flertal af danskerne mener, at forskellen mellem rig og fattig er for stor, viser en meningsmåling.

Over halvdelen af danskerne mener, at forskellen mellem rig og fattig er for stor.

Det viser en meningsmåling fra Wilke ifølge Jyllands-Posten.

Her svarer kun 2,4 procent, at de mener, at forskellen er for lille. Knap 40 procent mener, at forskellen er passende, mens 51,3 procent mener, at forskellen er for stor.

I undersøgelsen bliver der også spurgt til vælgernes holdning til de rigeste danskeres skattebetaling. Her siger 42,7 procent, at den er for lav, 34,4 procent mener, at den er passende, mens 14 procent kalder den for høj.

Ifølge cheføkonom Mads Lundby Hansen fra den borgerlige tænketank Cepos er grunden til, at over halvdelen af danskerne synes, at forskellen mellem rig og fattig er for stor, en blanding af politisk korrekthed, juletid og stor fokus på folk, der falder ud af dagpengesystemet.

»For danskerne - også borgerlige - er det grænseoverskridende at sige, at forskellen mellem rig og fattig er for lille. Danskerne har historisk set en præference for, at de svageste skal have ordentlige levevilkår, og at uligheden ikke må blive for stor. Der er jo heller ingen, der har en målsætning om øget ulighed. Derimod tror jeg, at et flertal ville sige ja til, at det økonomisk bedre skal kunne betale sig at tage et arbejde. Også selv om det vil være med til at øge uligheden som bieffekt. Men det kan også have betydning, at spørgsmålet er stillet i en juletid, hvor man traditionel fokuserer på de svageste grupper,« siger han til Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.