Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne føler sig snydt i bankredninger

En ny Gallup-måling for Berlingske viser, at hver tredje dansker er direkte uenig i, at staten har fået en fair betaling for bankpakkerne.

Danskerne og staten er blevet snydt af bankerne i spillet om bankpakkerne, mener et flertal i befolkningen.

En ny økonomisk status fra Erhvervs- og Vækstministeriet viser ellers, at staten i januar 2013 forventer at tjene 11,2 mia. kr. på de bankpakker, som skulle redde bankerne i 2008 og 2009. Det er 1,8 mia. kr. mere end antaget i ministeriets hidtidige beregninger.

Men det er ikke danskernes billede af bankpakkerne:

En ny Gallup-måling for Berlingske viser, at hver tredje dansker er direkte uenig i, at staten har fået en fair betaling for bankpakkerne. Kun 22 procent mener, at betalingen var fair. Den resterende del af befolkningen har i målingen svaret »ved ikke«.

Bag bankpakkerne står alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten, hvis finansordfører Frank Aaen har været en af bankpakkernes mest vedholdende kritikere. Han fastholder kritikken: »Det her er et politisk regnestykke, så politikerne kan forsvare sig med, at bankpakkerne gav overskud.«

Frank Aaen mener i stedet, at bankpakkerne medfører et underskud på tre mia. kr.

Tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) mener, at fakta er »indiskutabelt«. Staten har indtil videre vundet på bankpakkerne, og derfor bør debatten ændre karakter.

»Den håndsrækning, staten har givet bankerne, har været på plussiden økonomisk. Men for mig er det ikke det vigtigste, at vi har tjent 11 mia. kr. på bankpakkerne. Det vigtigste er, at vi undgik masselukninger af banker og virksomheder i det hele taget,« siger Ole Sohn.

LÆS HELE HISTORIEN BAG BANKPAKKERNE I BERLINGSKE SØNDAG

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.