Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne får billigere sygehusmedicin

Staten og regionerne har indgået aftale med lægemiddelindustrien om fem procent lavere priser på sygehusmedicin.

Regionerne får mere sundhed for pengene.

Sådan siger Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), efter at han har indgået aftale med Lægemiddelindustriforeningen og Sundhedsministeriet om en ny prisaftale på sygehusmedicin.

Ifølge aftalen sænkes listepriserne på medicin med fem procent over to år fra 1. januar 2013 til udgangen af 2015.

- Med flere patienter og flere behandlingsmuligheder end nogensinde er sundhedsvæsnet de her år presset på pengepungen. Her hjælper den nye aftale os til at få mere for sundhedskronerne, når vi køber medicin, og det er vi naturligvis godt tilfredse med i regionerne, siger Bent Hansen, der skrev under på aftalen tirsdag middag sammen med repræsentanter for lægemiddelindustrien og sundhedsminister Astrid Krag (SF).

Sundhedsministeren er tilfreds med, at det er lykkedes at få lægemiddelindustrien til frivilligt at sænke priserne i en tid, hvor der er behov for at udvise økonomisk ansvarlighed.

- Jeg er tilfreds med, at det er lykkedes at indgå en aftale, der sænker priserne på sygehusmedicin. Jeg har lagt vægt på, at vi ikke skal betale mere for sygehusmedicin i Danmark, end de gør i de lande, vi normalt sammenligner os med. Og aftalen er et udtryk for økonomisk ansvarlighed, og den bidrager til, at vi får mest mulig sundhed for pengene, siger Astrid Krag.

I en pressemeddelelse fra Lægemiddelindustriforeningen siger koncernchef Ida Sofie Jensen, at man er gået med til aftalen, fordi man kan forvente, at myndighederne i nogle af de lande i Europa, som Danmark sammenligner sig med, vil tvinge priserne på lægemidler ned.

- Som følge heraf har vores medlemmer indvilget i at reducere priserne på sygehusmedicin for dermed at skabe ro og forudsigelighed om vilkårene på sygehusmarkedet i den nærmeste fremtid, siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.