Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne er mest irriterede i trafikken

En ny undersøgelser viser, at trafikken er det sted, hvor danskerne bliver mest irriterede på andre mennesker.

Modelfoto.
Modelfoto.

Man kan måske nikke genkendende til, at bandeordene sidder løsere, når man bevæger sig rundt i trafikken.

En undersøgelse lavet af Vejdirektoratet viser nemlig, at trafikken er det sted, hvor danskerne bliver mest irriterede på andre mennesker.

Faktisk irriterer trafikken langt flere af os mere end for eksempel køen i supermarkedet eller diskussioner med chefen eller ægtefællen.

»Når man bliver irriteret, så agerer man uhensigtsmæssigt og impulsivt. Det kan føre til, at man ikke tager nok hensyn og laver hasarderede overhalinger,« siger Marianne Foldberg Steffensen, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Noget af det, der irriterer danskerne, er, når andre bilister ikke trækker ind til højre på motorvejen. Det svarer over halvdelen af de adspurgte i målingen.

»Når vi laver disse undersøgelser, så får vi igen og igen at vide, at folk bliver irriterede over, at andre bilister ikke holder til højre eller ikke holder afstand,« siger Marianne Foldberg Steffensen.

Det er ikke første gang, at Vejdirektoratet laver målinger om, hvad der irriterer danskerne.

De seneste års undersøgelser viste samme tendens, og man har ikke været i stand til at nedbringe problemet. Men det er ifølge Vejdirektoratet muligt at gøre danskerne mere glade i trafikken.

»Det kræver en adfærdsændring. Det kan man gøre gennem kampagner, hvor man oplyser borgerne om problemet, og med bedre skiltning på vejene,« siger Marianne Foldberg Steffensen.

Ifølge Vejdirektoratet er danskerne mere aggressive i trafikken end i nabolandene.

»Når vi snakker med bilister, der vender hjem fra ferie i Tyskland eller Sverige, siger de, at det ikke har været et problem i de lande. Så jeg vil sige, at det er et dansk problem, men jeg vil ikke udelukke, at det er et problem andre steder,« siger Marianne Foldberg Steffensen.

Et andet irritationsmoment i trafikken er, når andre bilister ikke bruger blinklyset, enten til at skifte bane, eller når man skal dreje.

Målingen er gennemført i efteråret 2017.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.