Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne er gode til at hjælpe hinanden

Mere end halvdelen af danskerne har inden for den seneste måned hjulpet en fremmed person, fordi vedkommende havde brug for hjælp, viser en ny måling. Vi hjælper typisk hinanden ved at udvise omsorg eller hjælpe med praktiske gøremål.

Vi er gode til at hjælpe hinanden.

Over halvdelen af danskerne har den seneste måned hjulpet en person, de ikke kendte, fordi de kunne se, at vedkommende havde brug for hjælp. Det viser en ny måling foretaget af MEGAFON for TV2.

Det er ofte ved at vise omsorg, at danskerne hjælper hinanden, eller ved at tale med en person, som har behov for en at tale med. Samtidig er der også mange, der hjælper hinanden med praktiske gøremål som transport, nabohjælp og praktisk arbejde, viser målingen.

64 procent af danskerne har inden for de seneste tre måneder hjulpet et fremmed menneske, mens en fjerdedel har hjulpet en fremmed inden for den seneste uge.

Hvis man blot kender hinanden en smule, er tallene en del højere.

Alligevel mener mange, at der er plads til forbedringer, for kun lidt over hver fjerde mener, at vi som folkefærd generelt er gode til at hjælpe folk, der har brug for det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.