Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne bekymrer sig mindre for vold og kriminalitet

De seneste tre år har danskernes bekymring for vold og kriminalitet været på et historisk lavt niveau, viser rapport fra Justitsministeriet.

Risikoen for at blive udsat for vold eller kriminalitet er ikke noget, der optager størstedelen af danskerne.

Kun 30,8 procent af danskerne bekymrede sig meget for vold og kriminalitet i 2012, viser en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor. Fra 1985 og frem til 2000 var det flere end halvdelen af danskerne, der bekymrede sig meget for vold og kriminalitet.

Rapporten viser desuden, at 15,6 procent af danskerne slet ikke bekymrer sig for vold og kriminalitet, og tendensen er ifølge Justitsministeriet, at denne andel er stigende.

- Det er en høj prioritet for mig og regeringen at nedbringe kriminaliteten, så danskerne føler sig trygge. Vi har sat stærkt ind mod rocker- og bandekriminaliteten, og den nye aftale for Kriminalforsorgen har til formål at skabe færre ofre for kriminalitet, siger justitsminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse.

Rapportens resultater er udtryk for, at regeringens tiltag på området har den ønskede effekt, lyder det.

- Samtidig har vi afsat flere ressourcer til en styrket politiindsats i de særligt udsatte boligområder. Den historisk lave bekymring i befolkningen tyder på, at vores initiativer virker, siger ministeren.

Den lave bekymring for vold og kriminalitet stemmer desuden godt overens med, at der sidste år reelt var færre, der blev udsat for kriminalitet, viser en ny opgørelse fra Rigspolitiet over anmeldt kriminalitet i 2012.

Hvis man kigger ud i Europa er danskerne også generelt et trygt folkefærd. En undersøgelse fra Justitsministeriet fra december 2012 giver Danmark en europæisk andenplads i tryghed, kun overgået af Norge.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.