Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne behandles til det absolut sidste

Den moderne teknologi og de medicinske fremskridt gør, at danskerne kan holdes længere i live på trods af sygdomme. Det kan gå hårdt ud over livskvaliteten.

Der har aldrig været bedre behandlingsmuligheder i det danske sundhedsvæsen, når det kommer til behandling af livstruende sygdomme. Men fokus på at holde døende patienter i live betyder for mange en lidelsesfuld sidste tid og giver ringe muligheder for at forsone sig med døden, lyder det fra eksperter i lørdagens udgave af Information.

Danskerne bliver simpelthen behandlet til det allersidste suk, også selv om der ikke er håb om helbredelse, og det går ud over livskvaliteten, når jagten på ekstra levetid sættes ind.

»Behandlingsbilledet er ændret de senere år. Du kan behandle meget mere og meget længere. Men patienterne lever også som meget syge i længere tid, og både med symptomer på sygdommen, men også med smertefulde følger af behandlingen,« siger Helle Timm, professor og leder af Videncenter for Rehabilitering og Palliation, til Information.

Helle Timm pointerer, at presset om mere behandling kommer fra mange forskellige steder. Det er både en teknologisk og medicinsk ambition at forlænge livet mest muligt, men det ligger også dybt i patienterne, som har tårnhøje forventninger til, hvad lægerne kan udrette.

En af konsekvenserne af den langstrakte behandling er den korte margen til at forsone sig med den kommende død, hvilket kan efterlade en dyb, eksistentiel ensomhed hos både patienter og pårørende, skriver Information.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.