Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskere springer badet over

Fire ud af ti danskere går ikke i bad dagligt. Ekspert understreger vigtigheden af at hoppe under bruseren hver dag.

Det daglige ophold under bruseren er langtfra et ritual for alle danskere. 41 procent af os går således ikke i bad hver dag, viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen.

Men det bør vi gøre, hvis man spørger Jørgen Serup, professor og overlæge ved hudklinikken på Bispebjerg Hospital.

»I løbet af et helt liv skal en menneskekrop afstøde omkring tre tons død hud. Det skal helst skylles af jævnligt, da de døde hudceller kan give bakterievækst på hudoverfladen – med dannelse af de såkaldte toksiner, som er giftstoffer, der skader huden. De kan give rødmen på hudoverfladen og forværre eksem, men de kan også bane vej for infektioner. Så jeg vil anbefale et dagligt bad,« siger han til Søndagsavisen.

Jørgen Serup kommer på sit arbejde jævnligt ud for mennesker, der kunne trænge til et bad.

»Indimellem møder jeg patienter, som langtfra går i bad hver dag. De kan lugte så kraftigt, at det er svært at komme af med lugten i lokalet bagefter. Det siger sig selv, at det er problematisk – ikke mindst fordi det hæmmer at have normal social kontakt med andre mennesker,« siger han.

Han påpeger, at der strengt taget ikke er videnskabeligt belæg for, at det skulle være sundhedsskadeligt at springe det daglige bad over indimellem, da ingen studerer den slags.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.