Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskere rammes oftere af spiseforstyrrelser end indvandrere

Danskere får oftere end første- og andengenerationsindvandrere spiseforstyrrelser, konkluderer forskere.

Forskere har set nærmere på socialkulturelle baggrunde blandt unge med anoreksi, bulimi eller overspisning. Scanpix/Carina Heckscher/arkiv
Forskere har set nærmere på socialkulturelle baggrunde blandt unge med anoreksi, bulimi eller overspisning. Scanpix/Carina Heckscher/arkiv

Risikoen for at udvikle en spiseforstyrrelse er omtrent dobbelt så stor for etniske danskere end for første- eller andengenerationsindvandrere.

Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en undersøgelse fra Aarhus Universitet.

Forskere har set nærmere på 1.184.205 personer født i Danmark mellem 1984 og 2002. Af de etniske danskere i undersøgelsen udviklede 0,8 procent en spiseforstyrrelse, mens tallet for indvandrere var 0,4 procent.

Studiet overrasker, mener Carsten Bøcker Pedersen, professor ved Aarhus Universitet.

»Fordi første- og andengenerationsindvandrere ellers er overrepræsenteret inden for mange andre psykiske sygdomme som for eksempel skizofreni.«

»Det har en af vores tidligere undersøgelser vist, «siger han til Jyllands-Posten.

Carsten Bøcker Pedersen står sammen med en gruppe forskere bag undersøgelsen, hvis formål var at undersøge de socialkulturelle baggrunde blandt unge med anoreksi, bulimi eller overspisning.

Undersøgelsen blev også lavet i Sverige med samme udfald som det danske.

Hos Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade ser man heller ikke mange indvandrere.

»Om der rent faktisk er færre med spiseforstyrrelser blandt de unge med anden etnisk baggrund end dansk, er svært at sige, «siger generalsekretæren i foreningen, Steen Andersen, til Jyllands-Posten.

»Vores erfaring er, at spiseforstyrrelser ikke altid bliver anset som en acceptabel sygdom på samme måde, som de gør blandt etniske danskere«, tilføjer han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.