Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskere har klaget i stor stil: Biludlejningsfirma får bøde på 15 millioner kroner

Det spanske biludlejningsfirma Goldcar har fået en bøde på knap 15 millioner kroner.
Det spanske biludlejningsfirma Goldcar har fået en bøde på knap 15 millioner kroner.

Hvert år lejer mange danskere en bil gennem det spanske selskab Goldcar, når de er på ferie i Sydeuropa.

Selskabets metoder har dog fået danskere og andre EU-borgere til at klage over biludlejningsfirmaet, og nu får Goldcar en bøde på knap 15 millioner kroner.

Det skriver Finans.dk.

Det er den italienske konkurrencemyndighed AGCM, der har haft det spanske selskabs forretning under lup. Her er det blevet slået fast, at Goldcar ikke har informeret kunderne godt nok om gebyrer, ligesom det sydeuropæiske firma markedsfører dets tilvalgsprodukter for aggressivt.

»Goldcar har presset ekstra og udgiftskrævende forsikringer og andre produkter ned over hovedet på folk. Derudover har forbrugerne fået for dårlig information om de gebyrer, Goldcar opkræver for manglende brændstofoptankning,« siger Lars Arent, der er leder af Forbruger Europas danske kontor, til Finans.dk.

Forbruger Europa modtager generelt mange klager over biludlejningsfirmaer, og ifølge Lars Arent er Goldcar et firma, som Forbruger Europa kender ganske udmærket i den sammenhæng.

Det tilsyneladende udbredte problem har fået Europa-Kommissionen og forbrugermyndigheder i de enkelte EU-lande til at lave en aftale med branchens fem største selskaber, så deres praksis, kontraktvilkår og interne politikker bliver forbedret.

Det drejer sig om Avis, Europcar, Enterprise, Hertz og Sixt. De er alle med i aftalen om at informere kunderne grundigt om gebyrer og tillægsydelser, skriver mediet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.