Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskere går app-amok: Tjek hvor politiets fotovogne står

Rigspolitiet firedoblede i weekenden antallet af fotovogne, men adskillige danskere downloader nu som modsvar programmer til deres smartphones, der advarer mod fartkontrol.

Her i starten af februar er politiets nye ATK-biler (Automatisk Trafik Kontrol) rullet ud på de danske veje i stor stil.
Her i starten af februar er politiets nye ATK-biler (Automatisk Trafik Kontrol) rullet ud på de danske veje i stor stil.

»Jamen, for satan, mand, det gik jo lige så godt fremad! Men nu er der altså risiko for fartkontrol, det kan jeg godt lige sige dig.«

Sansynligheden for, at Ole Thestrups advarende stemme brager ud fra smartphone-appen »Trafik Alarm« steg ganske betydeligt i weekenden. For her firedoblede Rigspolitiet antallet af ATK-vogne (Automatisk Trafikkontrol, red.) på de danske veje som et led i øget fartkontrol af billisterne.

Og som modsvar er rigtig mange danske gået fluks ind i Apples AppStore eller Googles Play-butik for at downloade programmer som »Trafik Alarm«, der advarer mod netop fartkontrol, til deres smartphones. Således indtager den og konkurrenten »Fartkontrol.nu« torsdag middag de to forreste pladser på Apple iTunes' liste over de mest populære gratis apps i Danmark lige nu. Hos Google Play, hvor apps til Android-telefonerne kan downloades, ligger de hhv. nummer to og fire.

Hos Rigspolitiet vækker den udvikling dog ingen bekymring.

»Vi har ikke nogen problemer med, at folk downloader de her apps og bruger dem, så længe de har opmærksomhed på trafikken og kører bil, når de kører bil,« siger Frank Mathiesen, centerchef for Politiets Nationale Færdselscenter. »Og hvis det kan få folk til at sætte farten ned, så er det da fint. Det vigtigste for os er jo færdselssikkerheden, og at vi får færre dræbte og tilskadekomne, og det er jo målet med fotobilerne.«

Men kan de ikke omvendt tilskynde billisterne til at køre stærkere og så blot sænke farten, når app'en advarer om en kontrolvogn?

»Jo, men det kræver jo, at de ved, hvor alle vores biler holder på et hvilket som helst givet tidspunkt, men det tror jeg ikke, de kommer til at vide, for vi flytter jo rundt på bilerne.«

Beslutningen om at øge antallet af fotovogne har tidligere skabt betydlig debat, ikke mindst på grund af Regeringens planer om at inddrive godt 600 millioner ekstra bødekroner i 2015 alene.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.