Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskere dumper indfødsretsprøven: »Hvor skal jeg sendes hen?«

Mange indfødte danskere kan ikke bestå den nye indfødsretsprøve på b.dk. Det vækker vrede hos nogle, mens andre synes testen skulle være endnu sværere.

Et af spørgsmålene handler om Olsenbanden
Et af spørgsmålene handler om Olsenbanden

Er det urimeligt, at viden om Olsenbanden-filmene skal være en forudsætning for at få dansk indfødsret?

Det mener mange af de danskere, der har taget den test, som man kan finde her på siden.  Tirsdag eftermiddag skulle ansøgere til dansk statsborgerskab for første gang tage den nye og skærpede indfødsretsprøve, der indebærer at ansøgerne skal svare rigtigt på 32 ud af 40 spørgsmål om danske samfundsforhold, dansk kultur og historie.

Inden prøven har udenlandske ansøgere mulighed for at læse op til testen, og her er pensum også ekspanderet kraftigt fra 94 til 148 sider. Derudover er sprogkravet for nylig øget fra såkaldt Danskprøve 2 til den sværere Danskprøve 3.

Langt hovedparten af de Facebookbrugere, der har taget testen, finder den urimeligt svær, og mange af dem har da heller ikke bestået den. De spørger i spøg, hvor de skal rejse hen, nu de ikke længere er “danske”.

- Pokkers - jeg er dumpet.... Altså må jeg hjemsendes, men hvorhen??? Håber dælme der er solskin og kølige drinks, også gerne strand og havudsigt, skriver Jane Frank Pedersen.

Andre synes det er de forkerte spørgsmål der stilles:

- Ikke et spørgsmål om hverken Laudrup eller EM92 som er langt mere relevant end Sylfiden og den slags, det er en skandale, skriver Lasse Sørensen, der med 33 point ud af 40 akkurat kan bestå.

Andre har ingen problemer med at bestå og gør opmærksom på det.

- 35/40 på lige under 3 minutter, uden at have læst op, og de 5 handlede om ligegyldig populærkultur og michelinstjerner. Så kald lige dén prøve svær en gang til, skriver Mark Pedersen.

Endelig er der et mindretal af læsere, der synes, at testen er svær - men ikke svær nok!

- Den prøve kan ikke blive svær nok for udlændinge fra muslimske lande, for vil de være danske statsborgere, må de kunne tale dansk og vide meget om Danmark og dansk kultur og retsvæsen, hvad man ikke må, skriver Benny Thomsen.

Der bliver årligt afholdt to indfødsretsprøver på en lang række af landets sprogskoler. Deltagerne i prøven har tre kvarter til at udfylde prøven.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.