Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske soldater har klaret 2012 uden tab

Danske soldater i Afghanistan.
Danske soldater i Afghanistan.

Der er for første gang i et årti ingen danske soldater, der er faldet i kamp i år, og det vækker stor glæde i Forsvaret.

- I skrivende stund har hæren i 2012 ikke haft faldne i internationale operationer. Det er første gang i snart et årti, og det er en linje, jeg skriver med stor glæde, men også i eftertanke. De pårørende, der lever i savnet, og de soldater, der kom hjem med sår på sind eller krop, bliver ikke glemt i vores lettelse, hverken i 2012 eller i de kommende år.

Sådan skriver chefen for Hærens Operative Kommando (HOK), generalmajor Agner Rokos, i en julehilsen på Forsvarets hjemmeside.

Han understreger, at man ikke må tage den gode tendens for givet, og at der fortsat er behov for stor agtpågivenhed hos de udsendte soldater.

Agner Rokos hæfter sig især ved, at den danske indsats i Afghanistan løbende har ændret sig fra en regulær krigsindsats til at blive mere træningsorienteret. For nylig markerede hæren eksempelvis, at man har været med til at uddanne 1.001 rekrutter til den afghanske hær.

De internationale tropper skal som følge af en Nato-aftale forlade Afghanistan ved udgangen af 2014 for at overlade sikkerhedsansvaret til de afghanske styrker.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.