Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske skibe redder over 1.000 bådflygtninge

Fem gange på en uge har skibe fra danske rederier reddet godt 1.000 bådflygtninge i land i Middelhavet. Rederiforening kalder situationen dybt problematisk.

ARKIVFOTO: I de første måneder af 2015 har skibe fra danske rederier i seks tilfælde reddet bådflygtninge i Middelhavet, hvor gode vejrforhold i øjeblikket får flere mennesker til at tage flugten fra Afrika til Europa i båd.
ARKIVFOTO: I de første måneder af 2015 har skibe fra danske rederier i seks tilfælde reddet bådflygtninge i Middelhavet, hvor gode vejrforhold i øjeblikket får flere mennesker til at tage flugten fra Afrika til Europa i båd.

I de første måneder af 2015 har skibe fra danske rederier i seks tilfælde reddet bådflygtninge i Middelhavet, hvor gode vejrforhold i øjeblikket får flere mennesker til at tage flugten fra Afrika til Europa i båd.

Det oplyser Danmarks Rederiforening.

Alene på den seneste uge har skibe fra danske rederier reddet 1.026 flygtninge i havsnød. Fredag er et skib fra Mærsk Tankers på vej til Italien med 194 bådflygtninge om bord.

Administrerende direktør i Danmarks Rederiforening Anne H. Steffensen mener, at situationen i Middelhavet er yderst problematisk, fordi skibenes besætninger ikke er gearet til at håndtere redningsaktionerne.

»De danske skibe i Middelhavet træder naturligvis til hver eneste gang, de opdager bådflygtninge i nød eller bliver tilkaldt af kystvagten. Men hverken skibe eller besætninger er gearet til at håndtere hundredvis af sultne, tørstige og traumatiserede flygtninge,« siger Anne H. Steffensen i en pressemeddelelse, hvor hun opfordrer det internationale samfund til at handle.

Hun peger blandt andet på, at det er afgørende med patruljering og med assistance til rederierne under redningsaktionerne.

»Men det er kun symptombehandling. Vi er også som verdenssamfund nødt til at investere de kræfter, der skal til, for at stoppe de forhold, der får mennesker til at sætte livet på spil for at flygte til Europa. Det kræver en massiv, differentieret og langsigtet indsats,« siger Anne H. Steffensen.

I løbet af de seneste dage har den italienske kystvagt reddet næsten 10.000 flygtninge, der har forsøgt at krydse Middelhavet, i land.

Sidste år mistede 3.279 bådflygtninge ifølge den internationale flygtningeorganisation IOM livet i Middelhavet. I 2015 ventes endnu flere at dø på samme rute. Alene mandag druknede omkring 400 personer, da deres båd kæntrede.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.