Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske Regioner vil belønne sygehuse for at lytte til patienterne

Der skal ikke kun være belønning for at behandle patienter hurtigt, mener Danske Regioner. Det skal kunne betale sig at lytte til patienterne.

Sygehusene skal ikke længere kun belønnes for at behandle patienter hurtigt. De skal også betales for kvalitet og for at give sig tid til at sætte sig ind i patienternes erfaringer, lyder det fra Danske Regioner. Det skriver Politiken.

For selvom den kraftige satsning på høj effektivitet gennem de seneste 10 til 12 år har betydet, at ventelisterne er blevet kortere, så mener formand for Danske Regioner Bent Hansen ikke, at det har kunnet betale sig at se ret meget på patientens behov.

Danske regioner ønsker en mere værdibaseret styring af sygehusene. Ønsket bliver taget op på Danske Regioners generalforsamling i april, og det bliver et krav ved de økonomiske forhandlinger med staten om budgettet for 2016.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) melder sig klar til at diskutere en ny økonomisk styring.

»Vi har udviklet et sundhedsvæsen, der er mere gearet til at levere mange behandlinger og i mindre grad gode resultater, der holder. Vi skal have færre genindlæggelser, og der skal vi se på, om der er lagt de rette incitamenter ind,« siger han til avisen.

Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde (V), er ligeledes villig til at se på nye incitamentsstrukturer, oplyser hun til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.