Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske politifolk flyver til Grønland

Grønlandske politifolk får assistance af danske kolleger, efter tsunami har ført til oversvømmelse af bygd.

Flere mennesker er kommet til skade efter oversvømmelsen af bygden Nuugaatsiaq.
Flere mennesker er kommet til skade efter oversvømmelsen af bygden Nuugaatsiaq.

11 politifolk fra Danmark er søndag fløjet til Grønland for at bistå deres kolleger i forbindelse med en tsunami.

De danske betjene skal assistere i den operative ledelse af redningsaktionen og skal afløse deres pressede kolleger, oplyser Rigspolitiet. De 11 kommer fra både Rigspolitiet og fra politikredse.

Flere mennesker er kommet til skade efter oversvømmelsen af bygden Nuugaatsiaq.

På et pressemøde søndag oplyste politimester Bjørn Tegner Bay, at fire personer er savnet. Desuden er to hårdt tilskadekomne, mens syv er kommet lettere til skade.

I alt bor der 101 mennesker i den nordvestgrønlandske bygd.

Søndag siger politiet, at man har registreret 78 personer, som alle er blevet flyttet til Uummannaq. Redningsaktionen udføres af de grønlandske beredskabsmyndigheder i fællesskab.

»Det er ikke det samme, som at vi mangler og frygter for hele differencen. Borgerne kan være andre steder eller være på ferie,« lyder på pressemødet.

Tsunamien ramte lørdag aften lokal tid.

11 bygninger i Nuugaatsiq er skyllet i vandet i forbindelse med hændelsen, som flere har betegnet som en naturkatastrofe.

/ritzau/

I en tidligere version af Ritzaus telegram stod der, at der var tale om et jordskælv. Men ifølge Berlingskes oplysninger er der i stedet tale om en tsunami. Dette er derfor nu rettet i artiklen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.