Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske Patienter: Forsinket post kan bremse kræftforløb

Landets sygehuse oplever, at patienter udebliver fra behandling, fordi posten leverer indkaldelsen for sent.

Sygehuse over hele Danmark oplever ifølge Jyllands-Posten gang på gang, at deres afsendte post ikke leveres i tide. Arkivfoto. Free
Sygehuse over hele Danmark oplever ifølge Jyllands-Posten gang på gang, at deres afsendte post ikke leveres i tide. Arkivfoto. Free

Sygehuse over hele Danmark oplever ifølge Jyllands-Posten, at deres afsendte post ikke leveres i tide.

Det fører blandt andet til, at indkaldelser kommer for sent frem til patienter, der derfor ikke møder op på en fastsat dato. Det er bekymrende, mener formand for Danske Patienter Camilla Hersom.

- Det kan jo potentielt have meget alvorlige konsekvenser, hvis der for eksempel er tale om et pakkeforløb for en kræftsygdom, at man ikke kan følge det tilrettelagte forløb, siger hun.

Problemet med den forsinkede post er ifølge Jyllands-Posten steget i løbet af efteråret, efter at Postnord indførte nye regler i sommeren 2016.

Her blev det såkaldte quickbrev indført. Det skal være fremme dagen efter afsendelse, og det er det, sygehusene benytter.

Ifølge Camilla Hersom er det ikke bare de forsinkede indkaldelser, der udgør et problem.

Blandt andet har nogle patienter oplevet, at en pille, som skulle tages før en røntgenskanning, er ankommet for sent, og de derfor ikke har kunnet gennemgå undersøgelsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.