Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske kvinder føder færre og færre børn

Forskere opfordrer nu til handling mod barnløshed.

Mens der i 2008 blev født 65.038 børn, blev der i 2012 kun født 57.916 børn. Det betyder, at danskerne i gennemsnit får 1,7 barn per familie, og det er ganske simpelt for lidt til at opretholde befolkningens aktuelle størrelse, skriver Politiken onsdag.

På baggrund af de netop offentliggjorte tal opfordrer forskere fra Rigshospitalet i København i en kronik i onsdagens Politiken politikerne til handling.

»Mange venter for længe med at få børn, og stadig flere har brug for fertilitetsbehandling. Der er behov for at beskytte befolkningens frugtbarhed med viden, forebyggelse, forskning og behandling inden for det område, der nu har karakter af en folkesygdom,« skriver Søren Ziebe, klinikchef ved Rigshospitalets Fertilitetsklinik, Anders Juul, professor og klinikchef ved Rigshospitalets Afdeling for Vækst og Reproduktion, samt forskeren Katrine Bay.

De ønsker, at Folketinget etablerer en arbejdsgruppe bestående af fagfolk, politikere og patienter, som kan arbejde med problemstillingen.

Yderligere foreslår overlæge, dr.med. Jørgen Grinsted fra den private fertilitetsklinik Trianglen, at det bliver tilladt for kvinder at få frosset æg ned i længere tid end de nuværende fem år:

»Det ville gøre kvinderne mere ligestillet med mændene. Jeg mener, at kvinder bør have mulighed for at have æggene frosset ned, til man er 46 år, som er det sidste år, man kan få fertilitetsbehandling i Danmark.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.