Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske kendte sender sidste hilsen til Maria Gerhardt

Sorgfulde hilsner fra danske kendte fylder sociale medier efter nyheden om forfatter Maria Gerhardts død.

Forfatter, digter og DJ Maria Gerhardt døde torsdag efter længere tids kræftsygdom. Hun blev 39 år og efterlader sig hustruen Rosa og sønnen Bjørnstjerne. Scanpix/Christian Liliendahl
Forfatter, digter og DJ Maria Gerhardt døde torsdag efter længere tids kræftsygdom. Hun blev 39 år og efterlader sig hustruen Rosa og sønnen Bjørnstjerne. Scanpix/Christian Liliendahl

Blot en uge efter udgivelsen af sin seneste bog, "Transfervindue", afgik den 39-årige forfatter, digter og DJ Maria "Djuna Barnes" Gerhardt ved døden torsdag.

I skyggen af den unge forfatters død strømmer det nu ind med sorgfulde hilsner fra danske kendte på de sociale medier.

Ikke alle kendte Maria Gerhardt personligt, men blandt dem, der gjorde, er den danske rapper og producer Pato Siebenhaar, der har skrevet en sidste hilsen til sin tidligere klassekammerat på Instagram.

- Få mennesker har sat et så stort aftryk på København som min gamle klassekammerat. Hvil i fred Maria. Dine ord vil vare evigt. Jeg stjal det her dias fra vores gamle fritidsklub for over tyve år siden, det var meningen, jeg ville give det til dig. Det må blive næste gang, skriver han.

Sammen med hilsnen har rapperen delt et billede af Maria Gerhardt som barn.

Også journalisterne Ibi Støvring og Stéphanie Surrugue er blevet berørt af Maria Gerhardts død og har begge skrevet en sidste hilsen til forfatteren.

- Tak for dansen, tak for ordene, tak for røvsejheden. God flyvetur, skriver Stéphanie Surrugue, der har delt et uddrag fra forfatterens seneste bog med sin hilsen.

- Jeg kendte dig ikke, men du har beriget mit liv. Tak for din musik den aften og dine intelligente, morsomme, tapre, selvironiske ord, skriver Ibi Støvring, der i december oplevede Maria Gerhardt i Vor Frue Kirke i København.

Også musikerne Pernille Rosendahl og Mikael Simpson, samt komikeren Geo har skrevet et sidste farvel til forfatteren på Instagram.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.