Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske kampstyrker på vej østpå: Estland glæder sig

200 danske soldater ankommer i disse dage til Estland, hvor folk er glade for den udenlandske militærstøtte, der hjælper med at afskrække Rusland.

De danske soldater skal være med til at vise muskler over for Rusland. Scanpix/Claus Bech
De danske soldater skal være med til at vise muskler over for Rusland. Scanpix/Claus Bech

I estiske Tapa ser man frem til at tage imod danske soldater.

Onsdag flyver 120 danske soldater til Estland, og i alt skal 200 danske tropper det næste år bo i den estiske by godt 100 kilometer fra grænsen til Rusland.

Her skal de være med til at sende et signal til præsident Vladimir Putin om, at Nato-landene står sammen.

I Estland glæder man sig over det danske bidrag. Befolkningen er overvejende positivt stemt over for Nato-styrkerne, og i Tapa byder man de danske soldater velkommen.

»Jeg plejer at sige, at vores første sikkerhedstrussel er Rusland, den anden er Rusland, og den tredje er Rusland. Derfor siger vi tak til Nato og den danske regering for at sende gode folk,« lyder det fra Tapas viceborgmester, Andrus Freienthal.

De udenlandske bataljoner øger tryghedsfølelsen i Tapa, fortæller viceborgmesteren.

»Det er med til at garantere vores sikkerhed og vores uafhængighed. Så til de danske soldater: Velkommen til Estland og tak for at I kommer, «siger Andrus Freienthal.

I Tapa kommer danskerne under britisk kommando. Oberstløjtnant Andrew Ridland var chef for den britiske styrke i Estland i anden halvdel af 2017, og han beretter om optimale øvelsesforhold.

»Vi blev taget meget positivt imod af det estiske folk, og det var en stor fornøjelse at arbejde med både estiske soldater og det estiske civilsamfund.«

»Jeg har sagt til de danske soldater, at de skal nyde det og håbe, at de får lige så meget ud af det, som vi gjorde,« siger Andrew Ridland.

Truslen mod de danske soldater forventes ifølge Forsvarets eksperter nærmere at komme fra russiske hackingforsøg eller provokationer. Blandt andet frygtes det, at russiske spioner vil forsøge at lokke soldaterne til at lave skandaler, der kan gøre Nato-styrkerne upopulære i befolkningen.

De britiske soldater var dog ikke for alvor besværet, siger Andrew Ridland.

»Vi stødte ikke på meget, så alt i alt kunne vi agere frit og med succes,« lyder det fra oberstløjtnanten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.