Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske elitegamere jagter rivalskalpe og penge i Polen

Astralis, der spiller computerspillet Counter Strike på allerhøjeste plan, kaster sig ind i vigtig turnering.

Astralis, der spiller computerspillet Counter Strike på allerhøjeste plan, kaster sig ind i vigtig turnering.
Astralis, der spiller computerspillet Counter Strike på allerhøjeste plan, kaster sig ind i vigtig turnering.

Danske Astralis er blandt verdens bedste, når det kommer til at spille computerspillet Counterstrike Global Offensive, CS:GO.

Mandag rejser holdet til Polen, hvor det foran over 10.000 tilskuere ved turneringen EM Katowice vil forsøge at vriste sejren fra hjemmebanefavoritterne Virtus.pro.

Astralis' fire spillere skal følge op på januars sejr i e-sportens udgave af tennis' Wimbledon, eLeague Major 2017. Her slog holdet netop polske Virtus.pro og vandt 3,5 millioner kroner.

For blot en uge siden slog Virtus.pro dog Astralis i semifinalen i en større turnering i Las Vegas.

»Nu skal vi til Virtus.pros hjemmebane, så det bliver spændende. Vi har mødt dem i to store turneringer i streg, og vi har vundet en hver«.

»Så nu skal vi bevise, at vi kan slå dem på deres hjemmebane. De kommer til at have 12-15.000 polakker i ryggen, så møder vi dem, så er vi ikke fanfavoritten«, siger holdejer Frederik Byskov.

Astrails består af Andreas "Xyp9x" Højsleth, Markus "Kjaerbye" Kjærbye, Peter "dupreeh" Rasmussen og Nicolai "dev1ce" Reedtz.

De er blandt verdens bedste og en del af en fortsat mere professionel sportsgren med stadigt større publikum.

»Publikum jubler, hujer og råber som til andre store sportsgrene. Men vores spillere er jo stjerner og professionelle. Så de er vant til det og vant til presset. De lægger ikke mærke til noget, når kampen er i gang«, siger Frederik Byskov.

Økonomisk kan Astralis med en sejr i Polen tage omkring 850.000 kroner med hjem. Den samlede præmiepulje er det dobbelte. Dertil kommer solid eksponering for Astralis' nye sponsor, Audi.

»Det er ikke kun pengene, vi kommer for. Vi skal vise os frem, vise brandet frem og forsvare vores førsteplads på verdensranglisten«.

»Vi dyster mod Virtus.pro, der ligger nummer to, lige bag os. Så klarer de sig bedre, kan de tage vores førsteplads. Vi vil gøre alt for, at det ikke sker«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.