Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske elever er verdens bedste til at forstå samfundet

Danske skoleelever er klædt bedst på, når det handler om at forstå politik, demokrati og samfundsforhold.

Danske skoleelever er de bedste i verden til at forstå hvordan et samfund hænger sammen, siger ny rapport.
Danske skoleelever er de bedste i verden til at forstå hvordan et samfund hænger sammen, siger ny rapport.

København. Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvordan et samfund fungerer.

Men danske elever i 8. klasse klarer sig godt i den disciplin. De er nemlig verdens bedste til at forstå, hvordan både politik, demokrati og samfundet fungerer.

Det viser den internationale rapport ICCS.

94.000 elever fra 24 lande har medvirket i undersøgelsen. Den viser, at de danske elever ligger i spidsen foran de andre nordiske lande i undersøgelsen Finland, Sverige og Norge.

- Vi kan være meget stolte af det danske resultat. Undersøgelsen tyder på, at der på de danske skoler foregår en god undervisning af eleverne i forhold til politik, demokrati og samfundsforhold, siger undervisningsminister Merete Riisager.

Danmark ligger også i top, når eleverne skal vurdere klasseværelset. Her vurderer de danske elever klasseværelset som langt mere åbent end i de 23 andre undersøgte lande.

Derudover er danske elever meget positive over for forholdet til lærerne.

Som det eneste nordiske land ligger Danmark væsentligt over gennemsnittet for de lande, der vurderer relationen mellem lærer og elev som positiv.

ICCS undersøger, hvordan skolesystemer, skoler og lærere i hele verden forbereder eleverne på deres fremtidige liv som samfundsborgere.

På den ene side fokuserer undersøgelsen på elevernes viden på det samfundsfaglige område og på den anden side på elevernes holdninger og værdier.

Den viser også, at der mellem 2009 og 2016 er sket en mindre stigning i elevernes interesse for politik.

Samtidig har der i den periode været en markant fremgang i, hvor meget eleverne taler med deres forældre og venner om politiske og sociale emner.

De danske elever er i gennemsnit dem, som taler allermest med deres forældre og venner om politiske og sociale emner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.