Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske ebola-kæmpere vender hjem

23 danskere vender søndag hjem efter seks ugers udstationering i Sierra Leone, hvor de har hjulpet med at bekæmpe ebola. Nyt hold er på plads i det hårdt plagede land.

ARKIVFOTO: 23 danskere vender søndag hjem efter seks ugers udstationering i Sierra Leone, hvor de har hjulpet med at bekæmpe ebola. Nyt hold er på plads i det hårdt plagede land.
ARKIVFOTO: 23 danskere vender søndag hjem efter seks ugers udstationering i Sierra Leone, hvor de har hjulpet med at bekæmpe ebola. Nyt hold er på plads i det hårdt plagede land.

En holdleder, fem læger, 14 sygeplejersker og tre bioanalytikere lander søndag i Danmark, efter de siden 10. marts har været udstationeret i Sierra Leone, hvor de har bistået det vestafrikanske land i kampen mod ebola.

Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse, hvor forsvarsminister Nicolai Wammen (S) samtidig takker for indsatsen.

»Det er et stort og vigtigt arbejde, som hold tre (de hjemvendte, red.) har bidraget med dernede til stor gavn for de mennesker, der fortsat bliver ramt af den frygtelige sygdom. Det arbejde, som de danske mænd og kvinder har ydet ved at rejse ud i verden og hjælpe andre mennesker i nød, påkalder stor respekt og anerkendelse,« kvitterer Nicolai Wammen.

Det danske hold er det tredje i rækken, som er rejst til det vestafrikanske land for at bistå i kampen med at bekæmpe og behandle den livsfarlige blodvirus.

Første hold tog af sted 17. december sidste år, og et fjerde hold bestående af fem læger, fem sygeplejersker, tre bioanalytikere og en holdfører har allerede taget over efter hold 3 og vil have base i Sierra Leone frem til juni senere i år, oplyser ministeriet.

»Vi har den seneste tid set en positiv tendens, hvor ebola-epidemien er på tilbagetog. Men der er ingen tvivl om, at der stadig er brug for hjælp i Sierra Leone. Jeg bliver derfor glad ved tanken om, at dansk sundhedspersonel sammen med vores udsendte fra Beredskabsstyrelsen lige nu fortsat bidrager til at løse den svære, men vigtige opgave med at komme ebola-sygdommen til livs,« siger forsvarsministeren.

Inden de danske hold bliver udsendt, trænes de i cirka to til tre uger i Danmark og England.

Når de vender hjem, venter der tre ugers observation, hvor sundhedsmyndigheder holder øje med, om der skulle være tegn på ebola-smitte.

Ifølge de seneste tal fra WHO har ebola-epidemien kostet 10.500 mennesker livet og har - udover Sierra Leone - også ramt særlig hårdt i de to nabolande Liberia og Guinea.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.