Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske droner over Filippinerne

Droner fra fynsk virksomhed skal være med til at danne et overblik over omfanget af ødelæggelserne på Filippinerne.

Arkivofo.
Arkivofo.

Ødelæggelserne efter tyfonen Haiyans hærgen på Filippinerne er enorme og har påvirket op mod ti millioner mennesker. Nu skal dansk teknologi være med til at skaffe et mere detaljeret overblik.

Det fynske firma Danoffice IT fra Svendborg har i weekenden sendt to droner og en droneekspert til den filippinske hovedstad, Manila, for at hjælpe med nødhjælpsarbejdet. Det oplyser selskabet på dets hjemmeside.

»Vi har en dansk teknologi, der kan hjælpe vores kunder, der er NGO-organisationerne, med at udføre deres arbejde i forbindelse med nødhjælp. I det her tilfælde er det drone-teknologi, der kan bruges,« siger Lasse Heckmann, der er administrerende direktør i Danoffice IT, til dr.dk.

Dronerne kan flyve i lav højde over de katastroferamte områder og tage detaljerede billeder, som kan bruges i nødhjælpsarbejdet.

»Der kan være mudderskred eller andre skader, der har ændret infrastrukturen. Og her kan dronerne give et billede af, hvor nødhjælpsarbejderne skal tage fat. Vi sender dronerne af sted, fordi det kan give nødhjælpsarbejderne et indtryk af, hvordan de skal prioritere arbejdet i de kommende uger,« siger Lasse Heckmann.

Det vurderes, at flere end 3.600 mennesker er omkommet på grund af Hayians hærgen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.