Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske betjente doper sig med steroider

Politiforbundet vil nu i dialog med Anti Doping Danmark, der blot kontrollerer få af politiets centre i dag.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Der hersker et problem med brug af steroider hos ordensmagten herhjemme. Flere betjente benytter sig således af den ulovlige dopingform, og kontrollen med misbruget er stort set ikke-eksisterende. Det skriver Politiken onsdag.

Til avisen fortæller en yngre betjent fra hovedstadsområdet, at politiet har et reelt problem:

»Misbruget af steroider i politiet bliver bare ignoreret, men der er mere, end folk tror«, siger den mandlige betjent, der ikke ønsker at stå frem med navn, da der i politiet er »en indgroet kultur om, at man ikke sladrer om hinanden – og man skal nok mærke, hvis man gør det«.

Det er uvist, hvor stort omfanget af doping i politiet er, men Politiken har kendskab til flere betjente, der enten doper sig eller har gjort det tidligere, skriver avisen.

Selvom brugen af steroider altså er en kendsgerning, så halter det med kontrollen. Det skyldes, at det er frivilligt for kommercielle træningscentre samt centre under politiet, hvorvidt de vil indgå en aftale med Anti Doping Danmark (ADD), der foretager dopingkontroller.

Kun få centre under politiet har således en aftale med kontrolmyndighederne.

»Som reglerne er nu, skal politiets træningscentre selv tilmelde sig ordningen. Ellers har vi ingen adgang,« siger Lone Hansen, direktør i Anti Doping Danmark.

Formand for Politiforbundet, Peter Ibsen, er overrasket over, at ADD ikke har adgang til centrene, og det vil han nu lave om på.

»Hver gang, der er en sag, skader det vores anseelse i befolkningen. Så hvis vi kan tale os frem til en løsning, gør vi gerne det,« siger Peter Ibsen til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.