Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk terrorist: Soldater skal hjem i kister

Den terrordømte Abdullah Ali fra Vollsmose-sagen fortæller, at han støtter øksemanden, der ville dræbe tegner Kurt Westergaard, og at han gerne ser danske soldater sendt hjem i kister. Folketingspolitikere er rystede.

Abdullah Ali, den første terrordømte konvertit fra Vollsmose sagen. Hans første navn var Rene Andersen
Abdullah Ali, den første terrordømte konvertit fra Vollsmose sagen. Hans første navn var Rene Andersen

Politikere på tværs af Folketinget er rystede og overvejer lovindgreb, efter at den terrordømte Abdullah Ali fra Vollsmose-sagen i et interview i dagens BT fortæller, at han støtter øksemanden, der ville dræbe Kurt Westergaard og gerne ser udsendte danske soldater komme hjem i kister.

37-årige Abdullah Ali, der egentlig er født René Andersen, før han konverterede til islam, blev i 2007 idømt fem års fængsel for at planlægge terrorangreb på blandt andet Folketinget, Jyllands-Posten og Nørreport Station. Men trods årene i fængsel har han stadig rabiate holdninger:

- Hvis øksemanden (der brød ind hos Kurt Westergaard og forsøgte at dræbe ham, red.) havde haft succes, så var det Guds vilje, der var sket. Han så det som en nødvendighed. Han er min bror i islam – derfor støtter jeg ham i det, han gjorde, siger Abdullah Ali til BT.

Ingen kærlighed til soldater

Abdullah Ali fortæller også, at han foretrækker, at de udsendte danske soldater kommer hjem i kister.

- Ja, det må jeg indrømme. Jeg har ikke nogen kærlighed til dem. Om de så ender på YouTube med deres hoved skåret af? Jeg er fuldstændig ligeglad, siger han.

Formanden for Folketingets retsudvalg, SFs Karina Lorentzen er forfærdet over, at der er mennesker i Danmark med sådanne holdninger.

- Det er direkte skræmmende, at han har de holdninger og slet ikke angrer, siger Karina Lorentzen til BT.

S: Helt uacceptabelt

Også formanden for Folketingets integrationsudvalg, Trine Bramsen (S) tager afstand og vil nu tage udtalelserne op med justitsministeren.

- Det er helt uacceptabelt, at en person siger sådan om danske soldater. Derfor vil jeg spørge ministeren, om politiet har de redskaber, som de skal bruge, og om sådanne udtalelser skal være tilladt, siger hun.

Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup vil have samme minister til at svare på, om sådanne udtalelser er lovlige som reglerne er nu.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.