Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk sygeplejerske kan fortsætte ebola-karantæne i eget hjem

Sundhedsstyrelsen vurderer, at den danske sygeplejerske, der er rejst hjem fra Sierra Leone på grund af mulig risiko for smitte med ebolavirus, kan udskrives fra sygehuset og fortsætte karantæne i eget hjem.

Den danske sygeplejerske, der er rejst hjem fra Sierra Leone på grund af mulig risiko for smitte med ebolavirus, kan fredag udskrives fra sygehuset og fortsætte karantæne i eget hjem. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.Efter en konkret vurdering af smitterisikoen har Sundhedsstyrelsen besluttet at anbefale tre ugers karantæne under tæt observation.

Sygeplejersken fik den 6. januar ved et uheld revet hul på den ene beskyttelseshandske efter at have arbejdet med ebolapatienter i Sierra Leone.

Hun blev efterfølgende vurderet på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital Skejby, og Sundhedsstyrelsen har været i tæt kontakt med lægerne på afdelingen.

I karantæneperioden vil sygeplejersken blive overvåget tæt med besøg og kontrol af daglige temperaturmålinger, ligesom hun bør undgå tæt kontakt med andre mennesker og ikke forlade hjemmet.

Formålet med karantænen er at sikre en hurtig undersøgelse og behandling, hvis sygeplejersken får symptomer samt forhindre eventuel smitte til andre. Får hun feber eller andre symptomer, vil hun straks blive indlagt under højisolation på infektionsmedicinsk afdeling til undersøgelser og behandling, skriver Sundhedsstyrelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.