Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk skib fandt enorm ladning kokain

Et dansk skib har fundet over et ton kokain i Nordsøen.

Arkivfoto af kokainfund af kokain i Esbjerg sidste år, hvor 310 kilo kokain blev fundet. Fundet i belgien er opgjort til 1,25 ton.
Arkivfoto af kokainfund af kokain i Esbjerg sidste år, hvor 310 kilo kokain blev fundet. Fundet i belgien er opgjort til 1,25 ton.

Besætningen om bord på et dansk skib opdagede tidligere på måneden over et ton kokain fordelt i sportstasker, som flød i havet ud for den belgiske kyst ved byen Oostende. Det skriver Jyllands-Posten, der citerer det belgiske nyhedsmedie HNL.

Besætningen varskoede myndighederne om de mistænkelige tasker, og ved politiets efterfølgende bjærgning viste taskerne sig hver at indeholde 50 kilo kokain. I alt svarede sportstaskernes indhold til 1,25 ton kokain med en samlet værdi på gadeplan på 62 millioner euro svarende til 461 millioner danske kroner.

Taskerne var bundet til tomme plasticflasker for at sikre, at narkotikaen ikke ville gå bunds. Politiet efterforsker stadig, fra hvilket skib taskerne er kastet over bord havet - og hvem der skulle samle dem op.

Narkoen er nu blevet destrueret af sikkerhedsmæssige årsager, fortæller Frank Demeester, som er anklager ved anklagemyndigheden i Brügge, til HNL. Det ville være for risikabelt at opbevare så stor en mængde kokain, vurderede myndighederne.

Taskerne er formentlig blevet kastet over bord fra et større skib, hvorefter et mindre fartøj har skullet samle dem op og bringe kokainen i land. I marts 2015 blev der gjort et lignende kokainfund ud for ​Oostende. Dengang blev op mod 1.000 kilo kokain på tilsvarende vis fundet flydende i sportstasker, skriver HNL.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.