Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk mesterkok før VM-dom får ros for hummerpølse i blære

Alt gik efter planen, fortæller Jeppe Foldager, som er coach for Kadeau-kokken Morten Falk ved Bocuse d'Or.

- Det er gået super godt. Intet er gået galt. Alt er klappet, som det skulle. Der var god stemning, og de nød det. De præsterede bare 100 procent, siger Jeppe Foldager, som er coach for kokken Morten Falk ved kokke-VM. Vinderen kåres onsdag aften. Scanpix/Jean-philippe Ksiazek
- Det er gået super godt. Intet er gået galt. Alt er klappet, som det skulle. Der var god stemning, og de nød det. De præsterede bare 100 procent, siger Jeppe Foldager, som er coach for kokken Morten Falk ved kokke-VM. Vinderen kåres onsdag aften. Scanpix/Jean-philippe Ksiazek

Stemningen er god i den danske kokkelejr ved Bocuse d'Or i Frankrig, hvor køkkenchefen Morten Falk tirsdag afleverede sine to retter til dommerne.

Onsdag aften kåres vinderen af konkurrencen, der også betegnes som det uofficielle VM for kokke.

Jeppe Foldager, som i 2013 fik sølv ved Bocuse d'Or, bistår Morten Falk som coach under processen. Og coachen er yderst tilfreds.

- Det er gået super godt. Intet er gået galt. Alt er klappet, som det skulle. Der var god stemning, og de nød det. De præsterede bare 100 procent, siger Jeppe Foldager.

24 lande deltager ved det uofficielle VM i Lyon. 12 kokke stod i køkkenet tirsdag. De øvrige 12 er i ilden onsdag, inden afgørelsen falder.

- Vi håber på en placering i top-5. Det vil være stort, og selvfølgelig er man taget afsted for at vinde. Noget metal med hjem vil være fantastisk, men top-5 er tilfredsstillende, siger coachen.

Siden august sidste år har Morten Falk sammen med assistenten Joachim Kongsgaard forberedt sig på konkurrencen i Frankrig. Til daglig er Falk køkkenchef på restauranterne Kadeau København og Kadeau Bornholm.

Jeppe Foldager har været med på sidelinjen hele vejen. Han har smagt på retterne og givet respons undervejs i processen.

- Det er altid godt at være flere, så man får det bedste resultat til at starte med, siger Foldager.

I årets konkurrence lyder opgaven, at kokkene skal levere en veganerret på tallerken og en kødret på sølvfad.

Falks kødret var en kompleks affære, hvor der indgik blandt andet kylling, hummer og trøfler.

Morten Falk blev sidste år nummer 10 ved kokke-EM. Ved den lejlighed fik han fratrukket en del point, da han smed for mange råvarer væk. Dengang var kokken Emil Rodam assistent.

Der afholdes kokke-VM i ulige år og kokke-EM i lige år.

Rasmus Kofoed, som er medejer af restauranten Geranium, der sidste år fik tre michelinstjerner, vandt kokke-VM i 2013. Han er den eneste danske kok, som har vundet VM-udgaven af Bocuse d'Or.

Kofoed har også fået både sølv og bronze i konkurrencen.

Desuden har Jeppe Foldager og Jens Peter Kolbeck fået sølv.

- I princippet er vi kun tre danskere, som har fået medaljer. I morgen er vi fire, spår Jeppe Foldager.

Dommerne i Lyon ventes at kåre en vinder mellem klokken 18 og 19 onsdag aften.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.