Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk Journalistforbund skal have ny formand

Den nuværende formand for Dansk Journalistforbund, Mogens Blicher Bjerregaard, stiller ikke op til en ny periode i spidsen for journalisterne. Til gengæld har næstformand Lars Werge meldt sig klar til at overtage.

Formanden for Dansk Journalistforbund, Mogens Blicher Bjerregaard, genopstiller ikke til en ny periode på posten.

Efter 16 år som journalisternes formand har den 57-årige Mogens Blicher Bjerregård valgt at fokusere på sin post som præsident for det europæiske journalistforbund (EFJ), ligesom han fortsætter på andre internationale tillidsposter såsom posten i Unescos særlige råd for medier, pressefrihed og journalisters sikkerhed.

»Jeg har været formand i 16 år nu. Mit fokus har flyttet sig de seneste år mod det internationale arbejde med pressefrihed, ophavsret og journalisters sikkerhed. Derfor giver det god mening, at jeg nu flytter med mit fokus,« siger Mogens Blicher Bjerregård til fagbladet Journalisten og pointerer, at han også ser sig om efter et nyt job, da han har været formand på fuld tid.

Formanden siger farvel og tak i forbindelse med næste delegeretmøde i slutningen af april. Dermed skal de delegerede ikke blot vælge ny hovedbestyrelse, men også pege på en ny formand.

Og den første bejler til formandsposten har allerede meldt sig. Det er næstformanden i Dansk Journalistforbund, Lars Werge, der føler sig rustet efter fire år som næstkommanderende.

»Jeg har til formiddag meddelt vores hovedbestyrelse, at jeg stiller op til posten som forbundsformand for Dansk Journalistforbund for de kommende to år. Efter fire år som næstformand under Mogens føler jeg mig klar til opgaven med at stå i spidsen for et fagforbund, der skal fortsætte med at udvikle sig. Som jeg gerne vil fortsætte med at udvikle,« skriver Lars Werge på Facebook.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.