Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk jøde overfaldet og spyttet på

Antallet af danske jøder, der trues på livet, stiger, når der er konflikt i Mellemøsten. Det foregår både på sociale medier og i den virkelige verden.

ARKIVFOTO. Een mand blevet overfaldet og spyttet på, fordi han bar en davidsstjerne om halsen.
ARKIVFOTO. Een mand blevet overfaldet og spyttet på, fordi han bar en davidsstjerne om halsen.

Når der er konflikt i Mellemøsten, stiger antallet af trusler mod danske jøder. Den aktuelle konflikt er ingen undtagelse, skriver Kristeligt Dagblad.

Det Jødiske Samfund har i alt registreret 18 antisemitiske hændelser i år, og heraf er de 13 fundet sted i juli, efter Israel indledte offensiven mod Hamas i Gaza. Antisemitismen udarter sig primært i dødstrusler på sociale medier, men i et enkelt tilfælde er en mand blevet overfaldet og spyttet på, fordi han bar en davidsstjerne om halsen.

Formanden for Det Jødiske Samfund, Dan Rosenberg Asmussen, opfordrer danske politikere og ledere i det muslimske samfund til at tage skarpt afstand fra truslerne.

»Konflikten mellem Israel og Hamas må ikke føre til, at vi i Danmark skal finde os i antisemitiske ytringer og overfald. Det Jødiske Samfund deltager allerede i et samarbejde med Fyns Politi om bekæmpelse af hadforbrydelser, men det er oplagt, at der skal mere til,« skriver han i en mail til Kristeligt Dagblad.

Ifølge formanden for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening, Fathi El-Abed, er der en tendens til, at folk udtrykker sig stadig mere krænkende på sociale medier.

»Jeg tager kraftigt afstand fra enhver form for antijødiske ytringer. Men der er en gruppe, som ikke kan finde ud af at udtrykke sig ordentligt om de overgreb, der finder sted i Gaza. I en tale ved en demonstration mod Israel i sidste uge pointerede jeg, at vi skal kunne diskutere på et sagligt grundlag. Et af problemerne er, at det er så nemt at gå ind på Facebook og ytre sig meget primitivt,« siger han til avisen.

Formanden for Folketingets Retsudvalg, Karina Lorentzen (SF), opfordrer til en mere præventiv indsats fra politiets side for at komme truslerne til livs.

»Mange tror, at det er ret omkostningsfrit at true på Facebook. Jeg kan som politiker se, hvor hadefulde folk kan være,« siger hun til Kristeligt Dagblad.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.