Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk isbjørn har fået tvillinge-søskende

Den verdensberømte isbjørn Siku blev opflasket af menneskehænder, men den skæbne kommer ikke til at overgå hans to søskende, der godt kan få lov at die hos moderen.

Billederne af isbjørneungen Siku gik verden rundt. Nu har ungen fået to søskende, som bliver bedre modtaget af moderen.
Billederne af isbjørneungen Siku gik verden rundt. Nu har ungen fået to søskende, som bliver bedre modtaget af moderen.

Den verdensberømte isbjørn Siku har fået søskende.

Det er Sikus mor, Ilka, der har født to isbjørnetvillinger i Skandinavisk Dyrepark på Djursland.

Ungerne kom til verden i november og er nu syv uger gamle. Modsat Siku har moderen ikke problemer med at give mælk til de to tvillinge-bjørne.

- Det er dejligt, at det endeligt er lykkedes for Ilka at opfostre et par unger. Hun har et meget stærkt moderinstinkt og passer ungerne efter alle kunstens regler. Det er utroligt dejligt at se, siger direktør Frank Vigh-Larsen, Skandinavisk Dyrepark, i en pressemeddelelse.

Ilka har tidligere mistet unger, fordi hun ikke kunne producere mælk til dem. Det var derfor, at isbjørneungen Siku sidste år blev opflasket af personale i dyreparken. Siku er siden blevet verdensberømt og benytter nu sin berømmelse i en højere sags tjeneste - nemlig som ambassadør for de vilde isbjørne.

- Da Ilka fødte denne gang, var vi forberedte på, at der igen kunne være problemer med hendes mælkeproduktion. Vi prøvede derfor at stimulere hendes mælkeproduktion med medicin, fortæller Frank Vigh-Larsen.

- Det er første gang i verden, at det er lykkedes, så vi er helt euforiske, tilføjer han.

Isbjørnetvillingerne ser ud til at stortrives. På en video fra fødehulen kan dyreparkens personale dagligt se ungerne vokse sig store og stærke. De har fået øjne, og de bevæger sig sikkert rundt i fødehulen, mens Ilka tålmodigt holder øje med de to små unger.

Når Skandinavisk Dyrepark starter sæsonen 26. april, kan gæsterne se tvillingerne slå sig løs i det store isbjørneanlæg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.