Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk hjælp til terrorofre i Nigeria

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen har bedt om en vurdering af, hvordan Danmark kan hjælpe ofre for den nigerianske terrorbevægelse Boko Haram.

Danmark er parat til at yde ekstraordinær hjælp til ofrene for terrorbevægelsen Boko Harams hærgen i det nordlige Nigeria.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) oplyser i en pressemeddelelse, at han har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvilke muligheder Danmark har for at bidrage til at hjælpe ofrene for det, som ministeren betegner som »Boko Harams galskab«.

Bevægelsen, der kæmper for at indføre en islamistisk stat i det fortrinsvis muslimske Nordnigeria, har på det seneste optrappet sine i forvejen blodige angreb mod indbyggerne, og kontrollerer ifølge vurderinger nu et område på størrelse med Belgien.

Tusinder er på flugt, efter byen Baga senest har været under angreb, og det rapporteres af Læger Uden Grænser, at mange indbyggere er blevet dræbt. Samtidig fortsætter terrorbevægelsen også med at bortføre kvinder og børn.

Bevægelsens terrorhandlinger har desuden udløst flygtningestrømme væk fra de områder og ifølge FN er mere end 1,5 millioner på nuværende tidspunkt fordrevet internt i Nigeria, mens flere end 60.000 er flygtet til nabolandene Cameroun, Tchad og Niger og tallene stiger fortsat.

»På baggrund af de seneste dages indberetninger bedt mine embedsmænd vurdere, om Danmark har nogle muligheder for at bidrage til at hjælpe ofrene for Boko Harams galskab. Det vil afhænge af konkrete behov og anmodninger, men hvis de er til stede, så er vi klar,« lyder det fra Mogens Jensen.

Handels- og udviklingsministeren erkender, at det er Islamisk Stat og islamistiske terror i Paris og Mellemøsten som i øjeblikket tiltrækker sig verdens opmærksomhed:

»Men vi må ikke glemme det, der foregår i det nordlige Nigeria og i nabolandene Cameroun, Tchad og Niger. Boko Harams handlinger er udtryk for ren galskab,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.