Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk gymnasium dropper karaktererne: »Der er for meget pres på eleverne«

På Øregård Gymnasium har en klasse fået lov til at gennemføre et helt skoleår, uden at få karakter i en række vigtige fag, såsom dansk og matematik.
På Øregård Gymnasium har en klasse fået lov til at gennemføre et helt skoleår, uden at få karakter i en række vigtige fag, såsom dansk og matematik.

Mange gymnasieelever landet over ville sikkert gnide sig frydefuldt i hænderne ved tanken om ikke at skulle bekymre sig om deres karakterer.

Nu får 33 elever lov til at opleve, hvordan det føles, da de helt ekstraordinært har fået lov til at gennemføre et helt års undervisning uden at få karakterer. Det skriver lokalavisen Villabyerne.

Det drejer sig om 1. T på Øregård Gymnasium i Hellerup. De har fået tilladelse fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling til det usædvanlige forsøg.

Ifølge Sebastian Gulmann, der skal undervise 1. T på Øregård gymnasium, skal eleverne i højere grad »turde fejle«. Og det er svært, når man hele tiden skal måles og vejes med karakterer.

»Vi oplever i det daglige, at det er et stort pres på vores elever, at de hele tiden føler, de skal præstere. Og det er ikke et optimalt læringsklima,« siger Sebastian Gulmann til Villabyerne.

Meningen med forsøget er, at eleverne skal fokusere mere på at lære end på at koncentrere sig om deres karakterer. De slipper dog ikke helt fra at få bedømt deres arbejde.

Det er nemlig et krav, at de fag, som klassen afslutter i dette skoleår, stadigvæk bedømmes med karakterer.

Derfor vil det være fagene dansk, samfundsfag, matematik, historie samt forskellige sprogfag, som indgår i forsøgsordningen.

Samtlige 33 elever i 1. T meldte sig frivilligt til projektet, hvilket var en forudsætning for, at forsøget kunne gennemføres.

»Det var ikke et projekt, vi syntes, vi kunne gå ind i, uden at eleverne havde meldt sig til. Så vi indkaldte til et møde, hvor elever og forældre kunne beslutte, om de ville være med eller ej. Der var en enkelt elev, der meldte fra. Der har faktisk været venteliste på klassen«, fortæller Sebastian Gulmann.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.