Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk forening kæmper for abortforbud

En række danske abortmodstandere har taget initiativ til en underskriftsindsamling mod abort i EU.

Den danske anti-abortforening Retten til Liv er sammen med borgere fra seks andre EU-lande gået sammen om en underskriftsindsamling, der skal få EU til at skrive »retten til liv fra undfangelsen« ind i lovgivningen og forbyde finansiering af aktiviteter, »der har med destruktion af menneskeligt liv at gøre«. Det skriver Politiken torsdag.

- Jeg håber, at vi får vækket en bevidsthed i Europa om det massive angreb mod menneskeligt liv, der foregår i livmoren. Vi ser i USA, at der er meget større bevidsthed om det ufødte barn, abortproblematikken og forskning i menneskelige stamceller, siger landssekretær Ellen Højlund Wibe fra foreningen Retten til Liv til avisen.

Med en million underskrifter kan det såkaldte borgerinitiativ tvinge EU-Kommissionen til at tage stilling til forslaget, men medlem af Europaparlamentet Margrete Auken (SF) spår dog ikke initiativet de store chancer for at få nogen indflydelse.

- Det kan de godt glemme at få støtte til. Der er konservative katolske kræfter i parlamentet, men de har endnu ikke fået lov at slippe igennem med deres forslag, som ofte er gemt under noget med »family values«, siger Margrete Auken til Politiken.

EU-landenes abortlovgivninger afgøres ikke i EU-regi, men Ellen Højlund Wibe peger på, at EU-midler går til forskning med brug af befrugtede æg og til projekter, som skal fremme adgangen til fri abort i tredjeverdenslande.

I Danmark skal der indsamles 9.750 underskrifter, hvilket Ellen Højlund Wibe ifølge Politiken anser for realistisk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.