Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk Flygtningehjælp: Asylstrøm er en generel tendens i Europa

Lempelser i indvandringspolitikken i Danmark har ingen indflydelse på flygtningestrømmen, lyder det fra Dansk Flygtningehjælp, der henviser til en generel tendens i hele Europa.

ARKIVFOTO 2009 af Sandholmlejren.
ARKIVFOTO 2009 af Sandholmlejren.

Den stigende flygtningestrøm til Danmark har ingen sammenhæng med regeringens lempelser på indvandringsområdet, vurderer Eva Singer, asylchef hos Dansk Flygtningehjælp. Hun henviser til FNs statistik over antal registrerede asylansøgere i flere af verdens lande.

- I forhold til øvrige europæiske lande ligger Danmark ikke ret højt. Faktisk har vi ret få asylansøgere i forhold til Sverige og Norge. Det er rigtigt, at flere har søgt asyl i 2012, men det er et udtryk for en generel tendens i Europa, siger Eva Singer.

Statistik fra Udlændingeservice viser, at antallet af asylansøgere fra Syrien er steget med 75 procent siden 2011, og alene antallet af somaliere er steget med hele 612 procent siden 2011.

DF og V bebrejder regeringen

Men det kan ikke komme bag på nogen, at der kommer en del asylansøgere fra Syrien og fra Somalia, som begge er konfliktramte områder, lyder det fra Eva Singer.

- I forhold til Somalia er der tale om et såkaldt brutto-antal, som i sidste ende vil være væsentligt lavere, fordi en stor del af gruppen vil blive overført til andre lande i henhold til den såkaldte Dublin-forordning, som er en aftale mellem EU-landene, siger hun.

Dansk Folkeparti og Venstre bebrejder imidlertid regeringen for stigningen, fordi »Danmark er blevet mere attraktiv« for flygtninge på grund af afskaffelsen af de såkaldte fattigdomsydelser adgangen til arbejde og bolig uden for asylcentrene.

- Man kan ikke fortænke den enkelte asylansøgere i at søge derhen, hvor man ser de bedste muligheder, men det undrer mig, at det ikke gør indtryk på regeringen, sagde Inger Støjberg under et åbent samråd i Integrationsudvalget torsdag morgen.

Men regeringens tiltag har ifølge Dansk Flygtningehjælp ingen indflydelse på stigning.

- Jeg har svært ved at forestille mig, at de små ændringer, man har foretaget på det her område har betydning for de asylansøgere, der kommer fra lande som Syrien, Somalia, Afghanistan og så videre, siger Eva Singer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.