Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk fjerkræ kan igen eksporteres efter fugleinfluenza

Dansk fjerkræ er ikke længere omfattet af den lange karantæneperiode, som fund af fugleinfluenza har krævet.

Dansk fjerkræ er ikke længere omfattet af den tre måneder lange karantæneperiode for handel, som internationale regler foreskriver i tilfælde af fugleinfluenza i fjerkræbesætninger. Scanpix/Bax Lindhardt
Dansk fjerkræ er ikke længere omfattet af den tre måneder lange karantæneperiode for handel, som internationale regler foreskriver i tilfælde af fugleinfluenza i fjerkræbesætninger. Scanpix/Bax Lindhardt

Nu åbnes der igen for, at der kan handles dansk fjerkræ til udlandet.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

I meddelelsen lyder det, at dansk fjerkræ ikke længere er omfattet af den tre måneder lange karantæneperiode for handel, som internationale regler foreskriver i tilfælde af fugleinfluenza i fjerkræbesætninger.

Dansk fjerkræ har været i karantæne siden november, da der i Danmark er konstateret flere tilfælde af fugleinfluenza af typen H5N8.

Derfor blev det påbudt at holde fugle og fjerkræ under tag og bag hegn, ligesom der kom en karantæneperiode for handel.

Men nu kan der igen etableres handelsaftaler.

- Nu er den væsentligste hindring for, at vi kan sælge æg og fjerkræ til andre lande væk, og vi kan for alvor tage fat på forhandlingerne med de enkelte markeder for at få genåbnet eksporten, for det sker ikke af sig selv.

Det siger Troels Vensild, kontorchef i International Handel i Fødevarestyrelsen, i pressemeddelelsen.

Japan, Mexico, Singapore og Hongkong har som de første ophævet handelsrestriktionerne mod dansk fjerkræ.

Der er dog stadig fugleinfluenza i vilde fugle i Danmark, så fjerkræbesætninger skal stadig holdes indelukket eller under tag.

Det seneste tilfælde af fugleinfluenza i vilde fugle i Danmark er en musvåge, fundet ved Kalundborg, og en vandrefalk, fundet ved Lemvig, begge 12. februar i år.

Men fundene er ikke længere hyppige, hvilket tyder på, at fugleinfluenzaen er på retur.

- Der bliver længere og længere mellem fundene af vilde fugle med fugleinfluenza, så vi håber, at det snart er overstået siger Stig Mellergaard, souschef i kontoret for Dyresundhed i Fødevarestyrelsen, i meddelelsen.

 

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.