Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk firma bag stor dopingimport

Et dansk firma beskrives af politiet som »en af de store aktører på det illegale marked i Nordeuropa«.

1.600 ampuller med væksthormon til en værdi af en halv million kroner på det sorte marked. Det fik den danske medicinalvirksomhed Alpha-Pharma Healthcare med hovedsæde i den indiske millionby Mumbai beslaglagt i oktober.

Men firmaet har ifølge Politiken været i politiets søgelys siden februar 2010, hvor man fandt piller og ampuller fra Alpha-Pharma Healthcare under ransagningen af en bodybuilders hjem.

- Vi kender til firmaer i både Kina og Indien, der producerer doping og sender det til Danmark. Dem efterforsker vi, siger Michael Ask, leder af Rigspolitiets nationale efterforskningscenter (NEC), til Politiken.

Skat har også mistanke til virksomheden, der er drevet af danskeren Jacob Sporon-Fiedler.

Tovholder i Skats dopingindsats, Axel Grønkjær, fortalte på en dopingkonference sidste år, at tolderne havde beslaglagt store partier af firmaets produkter, og at »oplysningerne fra Anti Doping Danmark og norsk og svensk told indikerer, at det er danskere, der står bag Alpha-Pharma.

Jacob Sporon-Fiedler afviser, at Alpha-Pharma Healthcare har noget med doping at gøre.

- Jeg har ikke kendskab til det, du refererer til, men hvis det er sådan, at vores produkter bliver misbrugt, så er jeg ked af det. Det tager jeg selvfølgelig afstand fra, siger han til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.