Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk Facebook-side redder julen for 400 familier

Signe Giøe Brusendorff Bitsch og resten af holdet bag Facebook-gruppen »Julehjælp« har i år hjulpet 400 trængte familier med at få gaver under træet. Og projektet har været noget af en øjenåbner for initiativtageren.

I 2010 læser Signe Giøe Brusendorff Bitsch en artikelserie om fattigdom. Fra sit hjem i Zürich undrer hun sig over, at der juleaften sidder børn uden gaver under træet. Når hun besøgte sine venner i Danmark, havde børnene masser af legetøj.

Der må ligge en masse dukker, tog, biler og spil i kældre og på loftsrum rundt om i Danmark, tænker hun. Og det blev ikke bare ved tanken, Signe Bitsch besluttede sig for at gøre noget ved det.

Ønskeseddel 249
Dreng på 13 år ønsker sig:
Plakater med Arsenal og en David Beckham parfume

Op til julen i 2010 opretter hun Facebook-gruppen »Julehjælp«. Trængte familier kan sende deres børns juleønskeliste til Signe Bitsch, der videreformidler ønskerne på gruppens væg. Så kan hjælpsomme danskere på den ene eller anden måde opfylde børnenes ønsker.

Her to år senere har gruppen 10.800 likes, og gruppen har alene i år hjulpet 400 familier, hvor der som regel er to eller flere børn i hver.

- De ønsker sig de samme ting, som alle andre børn ønsker sig. Nogle gange er der nogle ret dyre ting, men det er der jo også hos andre børn. Vi sørger så for, at der altid er nogle realistiske ønsker også, siger Signe Bitsch og understreger, at hun langt fra har trukket det tungeste læs i gruppen.

Ønskeseddel 33
Dreng på 12 år ønsker sig:
Plakater med seje biler.

Signe Bitsch har været overrasket over, hvor mange der vil hjælpe med gaverne, og at ligegyldigt hvor mærkværdigt et ønske, som børnene har disket op med, så har der altid været nogen, der kunnet opfylde det.

Der har været 17-18 medhjælpere på projektet, som har koordineret ønskerne, så givere fra København ikke skal køre til Aarhus og omvendt.

- Det er helt fantastisk, så mange der har villet hjælpe. Og hvad de ikke kan trylle frem af specielle ønsker, siger Signe Bitsch

Ønskeseddel 195:
Pige på 12 år ønsker sig:
Alt med Justin Bieber.

I år har der specielt været ét tilfælde, der rørte Signe Bitsch. En enlig mor bad om hjælp til julegave, efter at varmen og vandet var blevet lukket i hendes lejlighed. Det er sådan nogle sager, der rører Signe Bitsch, forklarer hun. Og det er sådan nogle sager, der gør, at »Julehjælp« vender tilbage næste år.

- Vi er der bestemt igen i 2013. I år sagde vi, at vi maks kunne hjælpe 300. Det blev 400, for vi kan jo ikke lade være. Til næste år prøver vi at få administrationen til at fungere endnu bedre, siger Signe Bitsch.

Selv sætter hun sig om juletræet med sine børn og sin mand. Hun siger til sine børn, at hun ønsker sig, at de er artige, men så let slipper manden ikke.

- Af ham ønsker jeg mig en havebænk, siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.