Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk efterretningstjeneste laver hackerakademi

Et nyt akademi for IT-nørder skal hjælpe Forsvarets Efterretningstjeneste med at finde hackere til spionage.

arkivfoto
arkivfoto

Behovet for selvlærte, nørdede IT-talenter hos Forsvarets Efterretningstjeneste er blevet så stort, at efterretningstjenesten opretter et slags hackerakademi. Det skriver Politiken onsdag.

Deltagerne på akademiet skal vise deres talenter og skærpe deres evner, som skal bruges til at bryde ind i fremmede magters og terrororganisationers IT-systemer og computere.

Ifølge chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, er det en udfordring at finde tilstrækkeligt med folk i et lille land som Danmark.

»Det her handler ikke om fuldt kapable hackere - dem er der forhåbentlig ikke alt for mange af derude - men folk, der har grundkompetencerne, som vi så kan bygge videre ovenpå,« siger han til Politiken.

IT-nørderne skal igennem et fire måneders udvælgelsesforløb et hemmeligt sted i københavnsområdet, og såfremt man også kan få statens sikkerhedsgodkendelse, vil man blive indrullet i Forsvarets Efterretningstjenestes Computer Network Exploitation.

Med til udvælgelsesprocessen vil der være psykologer og efterretningstjenestens egne IT-eksperter. Processen vil bygge på Frømandskorpsets ekspertise inden for rekruttering til eliteenheder.

Arbejdsopgaverne kaldes formelt netværkshentning, men reelt er der tale om cyberspionage mod fremmede magter og for eksempel terrororganisationer.

Da efterretningstjenestens spionage er rettet mod udlandet, kan hackerkorpset med den danske stat i ryggen gøre alt, som man ellers ville blive smidt i fængsel for.

Den lidt anderledes annonce vil onsdag være at finde i aviser og rundtomkring på uddannelsessteder under sloganet »Har du det, der skal til for at blive medlem af en hemmelig eliteenhed?«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.