Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk bagerkonge: Jeg har fået mel-allergi

Lagkagehuset i Ny Østergade, København
Lagkagehuset i Ny Østergade, København

Steen Skallebæk, der sammen med Ole Kristoffersen står bag den populære bagerkæde Lagkagehuset, åbnede sin første bagerforretning for 25 år siden.

I den anledning har den 52-årige bager talt med DR omkring sine mange år i bagerbranchen.

Desværre har de mange år i brød- og kagebranchen sat sine spor hos Steen Skallebæk. Han fortæller, at han nemlig har udviklet melallergi.

»Hvis jeg tager en pille mod høfeber, kan det normalt fjerne generne, men der er dage, hvor det ikke er nok. Det er ikke så sjovt. Øjne og næse løber, så jeg gør alt for undgå melstøv,« siger han.

I dag bruger Steen Skallebæk det meste af sin tid på administrativt arbejde - eksempelvis åbning af nye forretninger. Det var i 2008, at han slog sin bagerforretning i Haderslev sammen med Ole Kristoffersens bagerforretning på Christianshavn.

Og partnerskabet med Ole Kristoffersen har ifølge Steen Skallebæk været uden de helt store konflikter, da de er gode til at kommunikere med hinanden.

Bagerens ambitioner har haft konsekvenser i privatlivet. I de første tre år, hvor han drev 'Skallebæk-bageren' arbejdede han aldrig under 12 timer om dagen. Og fri holdt han meget sjældent. Det blev kun til fri 25. december og 1. januar i den periode. Derfor havde han svært ved at finde tiden til sine børn, som han i dag har fem af.

I 2015 havde Lagkagehuset et overskud på 38 millioner kroner efter skat. Den samlede omsætning for den landsdækkende kæde lød på mere end 500 millioner kroner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.